Thai tradicionális masszázs

Thai tradicionális masszázs

A thai masszázst sokan a “lusták jógájának”  is nevezik, aminek segítségével, a szervezet eléri azt a harmóniát, ami a kellemes élethez, életérzéshez szükséges.

Nem csak  az izomzat átdolgozása a fő szempont hanem, olaj, és krémek nélkül az akupresszúrás pontok nyomásával, a megrekedt energiákat aktivizáljuk. A thai masszázs évszázados múltra tekint vissza, aminek meg van a saját a koreográfiája, és hagyományosan a másfél két órás masszázs során a masszőr minden testrészt végig masszíroz a lábujjaktól a fejünk búbjáig.

A földön végzett masszázs jelentősége ,hogy a páciens és a masszőr egy szinten van melynek során nyújtásokat hajt végre és nem csak tenyérrel és ujjhegyekkel, de térddel, talppal és könyökkel is masszíroz. Nem izomerővel dolgozik hanem testsúllyal, különösebb eszköztár nélkül.

Tradicionális thai masszázs egyedi sajátossága:

A kimozgatási technikák jelentik, az izmok nyújtása és ízületek kimozgatása hozzájárul a beszűkült ízületi mozgások tartományainak bővítéséhez. Javítja tehát a hajlékonyságot. Jellegéből adódóan alkalmas a mozgásszervi betegségek kezelésére, vegetatív zavarok enyhítésére, relaxálásra illetve feszültség-és fájdalomcsillapításra. A thai masszázs sok területen felülmúlja a nyugati orvoslás terápiáit.

Fokozza a szervezet, védekező erejét.
A lélektani, lelki hatással a thai masszázs, szorongástól, feszült állapotokból szabadíthat meg. Segítségével megtanuljuk érezni, hol “blokkolt” az energia, áramlás. Energiákat tesz szabaddá, a tartás, az arckifejezés megváltozik. Lelki fájdalmakban is segítséget nyújt.

A thai masszázs közép Európában még nem a legelterjedtebb relaxációs és gyógyító technika, ellenben a nyugati országokkal, ahol már felismerték gyógyító hatását, ami miatt az egyik leghatékonyabb módszernek bizonyult.

Távol-keleti, ősi, tradicionális masszázsfajta, amely 2550 éves hagyományokon alapul.

A nyugati masszázstechnikákkal ellentétben a thai masszázsnál nem az izomzat megdolgozása az elsődleges cél, hanem a test energiáinak aktivizálása. Képes a testi és lelki egyensúly helyreállításával aktiválni a szervezet öngyógyító mechanizmusait.

Hatása általában azonnal érezhető, mert jótékonyan hat az izmokra, a kötőszövetekre, az ízületekre.

Mint minden Thai Masszőrök Egyesületénél végzett masszőr, én is személyre szabott kezelést adok a vendégeimnek, hogy minél hatékonyabban segítsek.

Thai Masszőrök Magyarországi Egyesületéről bővebben: thaimasszazs.eu honlapon, ide kattintva.

Ára: 1,5 óra- 4500 Ft , 2 óra-6000 Ft