Aromaolajos masszázs

Az thai aromaolajos masszázs az egyik legkedveltebb keleti wellness módszer, pláne ha ez hosszabb időtartamú.  Egy-másfél-két óra alatt az egyén teljesen ki tud kapcsolni, ellazul, sőt sokszor el is alszik. Ez napközben hihetetlen többletenergiát tud adni, megnöveli a teljesítőképességet, javul az egyén hangulata, ami kihat természetesen a környezetére, családjára, munkatársaira, tehát gyakorlatilag ilyen apró odafigyeléssel hihetetlen pozitív változásokat tudunk elérni életünkben.

Fokozza a szervezet, védekező erejét.
A lélektani, lelki hatással a thai masszázs, szorongástól, feszült állapotokból szabadíthat meg. Segítségével megtanuljuk érezni, hol “blokkolt” az energia, áramlás. Energiákat tesz szabaddá, a tartás, az arckifejezés megváltozik. Lelki fájdalmakban is segítséget nyújt.

Az aromaolajos  thai masszázs közben az ellazulást kellemes relaxációs zene segíti, a használt aromaterápiás illóolajok szinte elbódítják az embert.  A masszázs végén az ember természetesen kissé kábult, de mégis jól érzi magát, friss, energikus. A szubjektív élmény mellett objektívan is látható az „intenzív pihenés” következtében létrejövő pozitív változás a szervezet működésében.

A masszírozáshoz különféle aromaolajokat használok., személyre szabottan. Alapolajként meleg kókuszolajat.

Az aromaolajok megválasztása attól is függ, hogy mi a célunk a masszírozással.

  • Ha relaxációs céllal alkalmazzuk, akkor általában levendula vagy rózsaolajt, kamilla kivonatot használunk.
  • Ha aroma terápiás céllal végezzük, akkor már markánsabb illatokat, és pezsdítőbb olajokat használunk, pl. ilang-ilang, rozmaring, eukaliptusz és más mentás olaj is lehetséges. Ha az olaj túl erős, akkor krémet is keverve hozzá hígítjuk.

Aromaolajok történeti hátteréről:

Régen a szent helyeket kellemes illatokkal vették körül. Ezt lehet tekinteni az aromaterápia legelső formájának. A füstölőket őseink arra használták, hogy a pestist vagy más betegségeket távol tartsák maguktól. Az ókori görögök, az egyiptomiak, a babiloniak az indiaiak és a kínaiak, hogy csak néhány népet említsek, aroma kivonatokat alkalmaztak, hogy az emberben fellépő egyensúlyzavart harmonizálják.

Előkészületek

A masszázshoz elő kell készíteni a helyet, és a páciensünket is. A masszázst masszázságyon végzem. Általában legjobb, ha csak alsóneműt visel. A többi testrészét, amelyen éppen nem dolgozunk azt törölközővel, takarjuk le.

A saját technikám picit eltér a hagyományos thai olajos masszázstól. Személyre szabottan masszírozok, és kombinálom a különböző masszázs típusokat!

Ára: 4000 Ft- 1 óra (hát vagy lábak) / 5.500 Ft- 1,5 óra ( hát, lábak,karok ) /6.500 Ft-2 óra (teljes test)

 

(A tradicionális thai olajos masszázs elsajátítható a Thai Masszőrök Magyarországi Egyesületénél :  https://thaimasszazs.eu/)